lees nu mijn Santiago blogs en in 2020 het hele boek!

Santiago Book mockup
 

pelgrimsroute Camino Frances

Saint-Jean-Pied-de-Port - Santiago - Finisterre - Muxía

Wil je ook weten hoe mijn avonturen naar Santiago verder gaan?

De volgende ochtend begon ik met een heerlijk ontbijt op het terras voor de herberg. Hier ontmoette ik opnieuw de pelgrims van de vorige avond. Het werd enorm gezellig waardoor ik moeite had om op het wandelpad te beginnen.

Na een hoop gebabbel en gezelligheid kwamen wij uren later aan in Agés, een klein dorpje. Wij checkten in bij een herberg met een prettige sfeer.

De harde slaapmat, mijn pijnlijke been en de indrukwekkende woorden van de monnik, zorgden voor een slapeloze nacht. Ik stond de volgende ochtend brak op met heel veel pijn.

Nog niet eerder op mijn camino werd ik zo brak wakker als die ochtend. Aangezien ik deze keer echt laat was, moest ik zonder ontbijt op pad. Niet fijn.

Vanuit Viana ging ik voor het eerst met een ander gevoel op pad. Ik kon mijn angsten van de afgelopen dagen wat loslaten en voelde gek genoeg meteen meer vrijheid.

De volgende ochtend wilden Irma, Josien en de Nederlandse jongen al vroeg naar de stierenlopen. Anna en ik zagen dat niet zitten.

Die nacht lag ik met de drie andere dutchies in één kamer. De kamer was eigenlijk te klein voor vier personen.

Het was die avond zo gezellig dat we besloten om elkaar aan het eind van de volgende dag weer te ontmoeten in Pamplona, de stad van de stierenlopen.

De volgende ochtend was iedereen opnieuw vroeg vertrokken. Toen ik als laatste het klooster in Roncesvalles verliet, zag ik alleen nog mijn eigen paar wandelschoenen staan.

Die avond zaten we met een hele groep onbekende pelgrims aan het diner.

De volgende dag werd ik wakker in het hete St. Jean Pied de Port. Direct na het ontbijt besloot ik mijn dikke donzen slaapzak weer retour naar Nederland te sturen.

De laatste dagen voor mijn vertrek waren hectisch. Zoals gewoonlijk weer alles op het laatste moment.