Skip to main content

ervaringen van deelnemers

Wat een fijne omgeving, zowel van het klooster als van Hinde en de groep mensen. Een groep die elkaar niet of nauwelijks kent en toch zo gauw heel intens samen is. Bij mij kwamen de pelgrimsverhalen van mijn tocht naar Santiago (al weer 23 jaar geleden) weer levendig naar voren: deze omgeving leende zich daar dus bijkbaar goed voor. Dus: ben je een pelgrim of wil je dit worden? Ga dan eens met zo'n weekend mee. Hier hangt de mysterieuze sfeer die je ook op de Camino tegenkomt!

 Buen camino, Mieke

Lieve Hinde, wat een bijzonder samenzijn heb je ook samen met Irene gecreëerd. De sfeer van het klooster, de aanwezigheid van de andere Hinde Walkers, de gedeelde ervaringen, de stilte meditaties, de prachtige gedichten en jouw verbindende manier van faciliteren zijn allemaal uniek en bijzonder. Dank, dank en nogmaals dank. Bijgaand een mooie foto met een eigen gedicht van mijn ervaringen en gevoelens tijdens de Hinde Walk.

 Liefs, Astrid

Hinde Walk Astrid

Het wandel weekend was fantastisch! Mooie lieve mensen ontmoet. Ik geniet nog na. Ben nog steeds rustig in m'n hoofd. De impact van zo'n solo wandel weekend is enorm. Het heeft mij helderheid, rust en kracht gegeven om door te gaan op mijn pad. Alles was perfect georganiseerd en de verhalen van iedereen waren een eye opener dat je als mens allemaal bergen en dalen hebt te doorstaan.

Hoe mooi is het om elkaar te ontmoeten en toch alleen te kunnen zijn in je eigen stilte. Daar vind ik antwoorden en rust dat alles goed is zoals het is! Dankjewel Hinde!

 Liefs, Ria

De belofte solo wandelen in verbinding, heb ik heel intens ervaren. Hoe fijn om ontvangen te mogen worden in een groep en overdag heerlijk op jezelf te kunnen wandelen. Zelfs weer de inspiratie gehad om een gedicht te schrijven en helemaal tot mezelf te komen. Dank voor de fijne dagen.

Ont moeten

Een weekend vol ontmoetingen
nieuwe mensen
nieuwe ervaringen
nieuwe inzichten
nieuwe lagen van het leven

Een weekend vol ont-moetingen
ik moet niets
waarom moet ik zoveel?
van wie?
Heb ik de moed om te ont-moeten

Doen wat ik wil
En je ontmoet jezelf

Warme groet, Karin

Voor de 2e keer meegedaan aan de Hinde Walk, en vooraf stond mijn hoofd er nog totaal niet naar, niet vanwege Hinde of het ontmoeten van nieuwe mensen, maar puur door gedoe in de privésfeer.


Maar wat was het weer geweldig, zowel de groep, als Hinde, als Irene, mooie gesprekken wederom, mooie liedjes door Irene, lekker eten in het klooster, ik heb weer volop genoten, en zowel met mezelf kunnen zijn, als met andere mensen, TOP!

 Agnes

Solo op pad tijdens de dagwandeling,
dan een mooi programma in de avond;
Samenzijn met de groep, verbinding...
Bijzonder hoe snel een hechte band ontstond.
Durf te gaan, buiten gebaande paden,
Even los van 't dagelijks bestaan,
ont-moeten, ontmoeten, ontladen, opladen;
De Hinde Walk heeft mij goed gedaan!

Gabrielle

Heel hartelijk dank voor afgelopen bijzonder weekend! Mooie groep vrouwen, één magische en één hilarische avond! Wind door mijn haar (muts ;-)), puur geluk!

Hartelijke wandelgroet, Ellen

Een buitengewone ervaring: mijn solowandelweekend.
Bijzonder was het contact met de groep.
Bijzonder was de eerste avond met gitaar en zang van Irene Mardi.
Bijzonder waren de wandelingen.
En bovenal bijzonder was Hinde.
Ik zeg: zelf ervaren!!

Hartelijke groet, Agnes

Foto: Agnes

Hinde Walk foto Agnes Emmausklooster

Wat een heerlijke dagen heb ik gehad in het Emmausklooster in Velp. Een weekend waarin ik overdags lekker tot mezelf kon komen tijdens de solo-wandelingen en 's avonds in fijne verbondenheid was met anderen. Dat maakt dit concept uniek! De organisatie was perfect, met veel aandacht en liefde was alles goed voorbereid. De eerste avond was magisch en zo treffend! Heel erg bedankt Hinde!

Liefs, Saskia

Hinde Walk Emmausklooster Velp

Verwondering over met elkaar genieten van mooie woorden, zang en muziek.
Verwondering over het genieten van de stilte in de natuur.
Verwondering over onze gastvrouw Hinde.
Verwondering over de sfeer in het klooster met zeer vriendelijk personeel.
Verwondering over acht vrouwen, die in korte tijd een mooie groep met elkaar vormden.

Kortom een bijzonder weekend met een bijzonder karakter.

Warme groet, Corrie

Hinde Walk Emmausklooster

Negen unieke mensen
Solo en samen
aan de wandel
Bij jezelf naar binnen tot in je eigen kern, je ware natuur
En steeds weer naar buiten in verbinding met het grote wonder der natuur
Ieder voor zich en toch samen door het innerlijke vlammetje rond het vuur
waar liefdevolle trilling klonk als muziek in de oren
Hartelijk gelachen en ook een welkome traan
en elkaar echt kunnen horen
In kwetsbaarheid delen wat er naar buiten wil stromen
en dat met het gekabbel van een rivier mee laten gaan
Kleine wolkjes en altijd de stralen van het grote licht van de zon

Ik kijk terug op dit prachtige weekend
met een blij hart
dankbaar voor dit alles
wat in Hinde
begon.

Liefs Christien

Lieve Hinde,

Wat was het heerlijk om dit voor de 2e keer te mogen ervaren, weer hele andere inzichten gekregen en wat een mooi weer! Dit weekend was opnieuw een kadootje aan mezelf. En weer mede mogelijk gemaakt door jou Hinde. Als ik jou niet had leren kennen, was ik hier niet aan begonnen. Dus 1000 maal dank hiervoor!

Liefs Terèse

 Zuid Limburg Hinde Walk

Lieve Hinde,

Als bijna alle lof en dank al uitgesproken is, blijft er zo weinig over om nog te schrijven. Toch wil ik in een paar woorden samenvatten wat voor mij het weekend betekend heeft.

Waardevolle ontmoetingen met lieve, warme mensen, waardevolle ontmoeting met de "parel" in mezelf die ik dankzij de groep en de solowandeling heb leren omarmen. Het lied van Irene wat zo toepasselijk was voor mij. Een eyeopener dit weekend in het prachtige Limburg.

Liefs en een dankbare groet! Esther

Lieve Hinde,

Een vijfsterren recensie. Jouw site kwam op mijn pad en ik geloof dat toeval niet bestaat. Mijn gevoel was goed. Wat ben ik blij dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd. Het was een geweldig weekend.

Je hebt een mooie club mensen bij elkaar gebracht. Het was emotioneel, indrukwekkend en heel bijzonder.

Ik heb weer vele inzichten gekregen waar ik verder mee kan en daar ben ik jou heel dankbaar voor.

Lieve groetjes, Silvia

 

Foto: Silvia

Hinde Walk Zuid Limburg foto Silvia

Wat een prachtige en ook emotionele dagen waren het voor mij. Gelachen, gehuild en genoten! Ontdekkingen in en met mezelf opgedaan, kortom het waren bijzondere dagen. Het was heel puur en wat een mooie groep mensen hadden we.

Ik vond het ook heel leuk om Hinde te mogen ontmoeten en eerlijk gezegd hoop ik dat we elkaar nog gaan zien, voor mijn gevoel zijn we nog niet uitgepraat!

Groet, Yvo

Hoe vang je in niet te veel woorden het grote genieten van een gezamenlijke maar ook solo-ervaring met een groep Hinde Walkers in Limburg?

Kampvuur, Karmelitessenklooster, meditaties, zingen, steeds spontaner het licht van binnen naar buiten, schitterend Limburgs landschap, vlaai, sterke rogge, Hinde's goede zorgen voor eten, route, blaren en zo veel meer. 42 kilometer in twee dagen gelopen. Ach, connectie en contact, met de ander, met het landschap en met mezelf. Het was mooi en het was goed. Lichter weer naar huis.

Warme groet, Els

Foto: Els

Foto Els Hinde Walk Zuid Limburg

Wat heb ik genoten van de Hinde Walk in Zuid-Limburg, een herinnering om nooit meer te vergeten. Het voelde als een warm bad, Hinde noemde het verbinden. Alles klopte tot en met de details, daar zorgde Hinde voor.

Naar mijn idee is de Hinde Walk in deze roerige tijden helemaal TOP!

Dank Hinde en wellicht tot ziens!

Lieve groet, Veerle

Wat een geweldig weekend heb ik gehad met de Hinde Walk in Zuid-Limburg! Ik wilde graag proberen om solo te wandelen en even los zijn van thuis. Alleen op pad met een kaart en 's avonds verhalen delen met de andere deelnemers. Onderweg had ik ook vele ontmoetingen, maar uiteindelijk heb ik toch een groot deel zelf gelopen. De kleine attenties en verrassende elementen gedurende de paar dagen voelden heel warm. Het was een weekend vol mooie muziek, lol, gezelligheid en kampvuurverhalen.

Hinde, bedankt voor alles!

Christine

Mijn body & mind hadden even afstand nodig na een hectische en roerige periode. Lopen was het advies en bij toeval stuitte ik op de site van Hinde Walk. Ik heb mij ingeschreven voor het weekend Velp (Grave). Prachtige locatie en serene rust. De groep was een gevarieerde groep vrouwen. Ieder met een eigen verhaal. De geborgenheid, de eenvoud, de zeer professionele begeleiding door Hinde, resulteerde in een weekend waarin iedereen in zijn waarde werd gelaten en in zijn eigen tempo kon genieten van de wandelroute.

Hinde, heel veel dank voor alles!

Annemiek

Foto: Esther

Foto Esther Hinde Walk Emmausklooster

De zang van Irene, de goede zorgen en fijne sfeer in het klooster, de stilte maar ook de gezelligheid, de wandelingen in een prachtige omgeving, de meditaties... en Hinde die de gave heeft om je op je gemak te laten zijn bij al deze activiteiten. Ik heb geleerd om zonder angst solo op pad te gaan in nieuwe omgevingen.

Bedankt Hinde, het was een top-weekend!

Alie

Wat een heerlijk weekend heb ik gehad met de Hinde Walk! Ik wilde graag, in een veilige setting, solo wandelen. Alleen met een routekaart op pad. Dat is gelukt! Maar het werd meer dan dat...

Hinde heeft prachtige elementen aan het weekend toegevoegd. Daardoor werd het ook een reis naar binnen. Mocht ik mijn angsten onder ogen komen en nam ik mijn overwinning mee naar huis.

Hinde heeft de gave om het weekend te begeleiden vanuit haar hart en intuïtie. Alles is goed, niets hoeft en daardoor kon er van alles ontstaan. Dankjewel voor alles! Door dit weekend durf ik de Walk of Wisdom aan.

Liefs van mij, Diana

Foto: Annemieke

Ervaring Annemieke Hinde Walk

Dit weekend was voor mij een positieve ervaring. Het voelt als een warm bad, waarin je je erg gauw thuis voelt. De rustige en mooie omgeving is echt heerlijk.

Ik vond het fijn om de eerste avond gelijk wat meer de diepte in te gaan met de input van de hele groep. Je voelt je erg veilig om te delen wat je wilt delen.

Ook het 'alleen wandelen' heeft me meer bewust gemaakt van wat ik allemaal kan. En dat ik ook in het echte leven mijn eigen pad mag durven bewandelen, dat is het enige echte pad. Dat voel ik echt meer in mezelf sinds ik terug ben. Bedankt hiervoor en misschien tot ziens!

Annemieke

Foto: Christien

Ervaring Christien Hinde Walk

Nogmaals dank voor het bijzondere weekend. Het was goed!!!!!

Christien

Foto: Annemie

Ervaring Annemie Hinde Walk

Het is nagenieten van een mooi weekend vanuit het Emmausklooster in Velp. Pelgrimeren dichtbij huis met bijzondere ontmoetingen.

De ontmoeting met Hinde. Zij was er voor ons, pelgrims, op haar unieke manier. Waaronder een mooie verrassing op de kamer!

Annemie

Solo en toch samen verbonden.

Het wandelweekend, de Hinde Walk was een cadeau voor lichaam en geest. Gevoed door inspiratie en meditatie en verwend door de goede organisatie. Het verblijf in het prachtige klooster bracht een extra dimensie.

Weekend met bijzondere herinneringen - smaakt naar meer!!

Jos

Verrassend weekend met veel verbinding tussen mensen en de natuur en jezelf. Een bijzonder cadeau voor mijzelf om dankbaar op terug te kijken.

Rixt

Foto: Gerald

Ervaring Gerald Hinde Walk 2021

De weg is er al voor mij, maar ben ik bereid om die weg ook volledig te nemen?

Hele fijne mensen in de groep en natuurlijk de perfecte verzorging en organisatie door Hinde en de mensen van het Emmausklooster, die de voorwaarden scheppen om er een prachtig weekend van te maken.

In de 'soberheid en verstilling' die er is krijg ik hier gewoon een heel luxe-gevoel van, op een van de stilste plekjes in Nederland. Zoals op de foto een afwisselend weerbeeld, maar met veel mooie watervogels en (oer)runderen.

Gerald

Foto: Anna

Hinde Walk Anna klooster venster 1200 900 min

Genoten van een prachtig weekend. Mooie tochten. Verrassende stiltemeditaties. Het luiden van de klok ;-). De wijze waarop je bijzondere gesprekken tot stand brengt. Hinde, bedankt voor de inspirerende manier waarop je dit weekend hebt begeleid. Ik raad het iedereen aan om een keer mee te wandelen en te beleven.

Anna

Foto: Terèse

Hinde Walk waterlelies Terese 1200 700 2 min

Een fantastisch weekend achter de rug. Prachtige wandelingen en goede gesprekken. Dank je wel Hinde!

Jacomien

Foto: Terèse

Hinde Walk Kraaijenbergse Plassen paarden Terese 1200 700 2 min

Wat heb ik genoten van het juni weekend 2020! Het was prachtig weer, de groep die ik heb ontmoet was heel gezellig, allemaal anders, maar het klikte enorm.

Het mooiste vond ik dat ik zelf voor het eerst 'solo' heb gewandeld volgens een zeer uitgebreide en duidelijke uitleg van Hinde.

Ik heb de route langs de Kraaijenbergse plassen genomen, omdat ik als 'paardenfan' paarden wilde ontmoeten. Nou dat is een succes geworden, kan ik jullie zeggen. Ben op een gegeven moment oog in oog komen te staan met een Exmoor pony, zo mooi vlakbij! En nog een paar merries en een jaarling. Heb een hele tijd tussen ze vertoefd, heb zelfs bij ze geluncht. Dat was echt een openbaring, een kadootje, een verrassing!

Voor mij was de dag al geslaagd, was nog maar een paar uur onderweg, daarna nog zoveel moois gezien, ook nog een reetje wat wegsprong, schotse hooglanders, prachtige natuur, langs de Maas! Op de terugweg nog het stadje Grave in geweest voor een lekker kopje cappuccino, wat ik op de heenweg ook al had gehad hoor bij het poortwachtershuisje..langs de Maas!

's Avonds met de groep al onze ervaringen gedeeld bij de vijver van het mooie klooster, genietend van het uitzicht op de waterlelies en de ondergaande zon en de mooie gesprekken!

Het was een weekend met diepgang, kijk er heerlijk op terug, vooral ook door de mooie foto's die ik heb kunnen maken, ga er een mooi boek van maken!

Hinde...ontzettend bedankt dat je dit voor ons hebt mogelijk gemaakt!

Liefs, Terèse

Foto: Tea

Hinde Walk Tea dream 1200 700 min

Het was een magisch & inspirerend weekend! Mooie gesprekken, sfeervolle muziek en heerlijke wandelingen! Het waren echt dagen met 'n gouden randje, ik heb de hele week erna nog op de energie van het weekend geleefd. Zo fijn gehad!

Tea

Foto: Tea

Hinde Walk Tea sunrise min

Hoeveel stappen kunnen er in 1 dag, veel, heel veel.... Ik heb genoten van de winterse wandelingen. Een witbleke zon, meestal verscholen achter de mooiste wolken, vergezelde me, terwijl een mooie brabantse wereld zich om me heen ontvouwde. Lopend, soms alleen, soms even samen. Zo heerlijk rustig, zo eenvoudig. Mooie dagen en mooie mensen vergezellen me verder, in mijn hart! Dank je wel!!

Lieve groet, Tinie

Foto: Bianca

1200x700 Foto Bianca HInde Walk dec 2019 min

Ik had geen beter moment kunnen kiezen voor 'mijn' Hinde Walk. Na de gebruikelijke eindejaarsdrukte op het werk genieten van de stilte & rust van de mooie omgeving van het Emmausklooster. Maar de Hinde Walk is meer dan genieten van het solo wandelen.

Tot jezelf komen tijdens de stilte meditaties in de kapel van het klooster. Het delen van ervaringen met de andere wandelaars, afgewisseld met mooi gitaarspel en zang van Irene Mardi. En om het geheel af te maken heerlijk & eerlijk eten verzorgd door de mensen van het klooster.

De Hinde Walk was voor mij dé manier om een mooi jaar af te sluiten. Een jaar waarin ik een stukje van de Camino Francès liep en tijdens de Hinde Walk de sfeer van de Camino weer proefde; wat een cadeau. Dank je wel Hinde voor jouw energie, luisterend oor en.... de koffie 😜. Ik kom zeker nog een keer terug!

Hartelijke groet, Bianca

Foto: Narda

1200x700 foto Narda Hinde Walk dec2019 min

Solowandelen is mij zeker niet vreemd, maar dit is echt een andere dimensie. De Hinde Walk is een prachtige ervaring, perfect georganiseerd, heerlijke plek, mooie muziek en de verbindende kracht van Hinde die in no time een sfeer van saamhorigheid in de groep weet te creëren.

En dan ook nog mooie wandelingen in de stille, mooie omgeving, fijne ontmoetingen, goed eten en fantastische vrijwilligers in het klooster. Dankbaar dat ik er bij mocht zijn en voor mij zeker voor herhaling vatbaar.

Wandelgroet, Narda

Foto: Gerald

1200x700 foto Gerald Hinde Walk dec2019 min

Het weekend was bijzonder mooi, de vrijdagavond met het samen zijn en gitaar en zang van Irene was prachtig. De wandelingen waren ook heel mooi, vooral het stiltegebied om daar te wandelen en het prachtige kasteel om een drankje en hapje te eten.

Hinde, bijzonder hoe je in een weekend met elkaar kunt verbinden met een fijne energie. Dankjewel hiervoor.

Liefs, Marjo

Foto: Gerald

1200x700 foto Gerald pelgrims Hinde Walk dec2019 min

De foto van twee pelgrims in de ochtendzon vat voor mij het hele weekend in Velp en rondom Grave wel zo'n beetje samen. Wat een fijne verbinding, wat een bijzondere avonden, wat een mooi weer en wat een prachtige routes die Hinde heeft uitgezocht. Ik kan niet anders zeggen dan dat het weekend meer was dan ik vantevoren had verwacht.

Ik had dan wel het voordeel dat ik op vrijdag overdag er zelf ook al een wandeling aan vast gekoppeld had (routetip natuurlijk van Hinde) en op de maandag nog zo eentje. Mijn Camino-gevoel kwam gewoon weer terug, hoe bijzonder in een paar dagen.

Ook fijn om eens in het stilste klooster van Nederland te hebben geslapen en in een groot 'stiltegebied' (Tongelaar) gelopen te hebben. Bijzonder ook dat er naast de Maas nog zoveel meer water te vinden is in stroompjes en fotogenieke meren en zandafgravingen. Vele watervogels die er te vinden zijn, door de pelgrims en vogelaars ;-).

Hinde dankjewel (!) voor de prachtige dagen en ook dankjewel aan de mensen van het klooster, voor hun goede verzorging van de mooie en bijzondere accommodatie, ontbijt en de heerlijke maaltijden. Ik kom zeker nog een keertje terug voor deze 'retraite'.

Gerald Kersjes

Foto: Josien

1200x700 foto Josien Hinde Walk dec 2019 min

Weekend december 2019

Bijzonder weekend met Hinde, solo pelgrimwandelen vanuit Emmausklooster in Velp. Elkaar ontmoeten in een kring, kennismaken, delen, poezie, tussendoor gitaarmuziek en zang van Irene Mardi. Een prachtige vertolking van gevoelens.

Mooi om mee te maken en met elkaar te delen. Gezellig samenzijn. De dag beginnen met stilte meditatie in de kapel (indien je dat wilt), na ontbijt overdag solo wandelen, elkaar ook ontmoeten onderweg. Niets moet alles mag. Fijne pelgrimsdagen, elkaars verhalen delen en na 2 dagen zo vertrouwd en verbonden met elkaar.

De locatie was schitterend evenals het weer, licht vriezend en prachtige zonsopgang.

Dank je wel Hinde voor je begeleiding dit weekend.

Warme groet, Josien

Foto: Hugo

1200x700 hugo schimmert hinde walk min

Als wandelmaagd heb ik dit weekend alvast een beetje mogen proeven aan wat er voor mij komen gaat... ben mezelf ook al tegengekomen, maar er moet ook nog genoeg gebeuren... laat alles op mij afkomen en ik zal ook nog "hoge pieken en diepe dalen" tegenkomen... stap na stap ga ik verder, stap na stap zal ik er komen en zal af en toe ook een sprongetje maken... maar komen zal ik er...DE WEG IS HET DOEL

Groep, bedankt voor dit mooie en leerzame fijne weekend.

Hinde, bedankt voor al je goede zorgen.

Groetjes, Hugo

Foto: Conny

1200x700 Conny Hinde Walk Limburg min

Lieve Hinde, jij hebt de gave om van de deelnemers een hechte groep te maken in enkele dagen. Ik vond de wandelingen nat, maar wel heel mooi qua natuur. Beslist de moeite waard om het met mooi weer nog eens over te doen.

De avonden met elkaar waren heel waardevol voor mij en ik denk voor alle deelnemers. Ga door met je Hinde Walk. Ik wens je daar veel succes bij.

Doe ook de hartelijke groeten aan Irene voor haar muzikale bijdrage die er zeer goed bij paste. Ik heb ervan genoten. Nogmaals dank en tot een volgende keer wellicht in Brabant.

Lieve groet van Marjon

Foto: Pieter-Jan

Ervaring Pieter Jan Hinde Walk

de Hinde Walk is als een mini-Camino
een deurtje gaat open
wandelen is meditatief, terug naar de basis, de natuur, mindfulness
bewegen, beseffen, ervaren en genieten

een deurtje gaat open
wandelen brengt balans
hoofd en hart praten weer, de verbintenis wordt hersteld

je loopt alleen, maar bent niet alleen
terug in een klooster deel je met de andere Hinde Walkers
een deurtje gaat open
ieder mens, even uniek, met eenzelfde doel, wandelen is leven is delen
we zijn verbonden en dat voel je
door de passende muziek van Irene Mardi
door de perfecte organisatie van Hinde

Bedankt iedereen, het was een fantastisch weekend, zeker voor herhaling vatbaar!

Buen camino, Pieter-Jan

Foto: Kim

1200x700 foto Kim min

'wees niet bang voor al te grote dromen
ga als je het zeker weet en als je aarzelt wacht
hoe ijdel zijn de dingen die je je hebt voorgenomen
het mooiste overkomt je, het minste is bedacht'

Freek de Jonge

Ik ben mezelf wel tegengekomen, ik heb mezelf verrast en ingezien dat ik mag leren vertrouwen op de weg, de weg die letterlijk en figuurlijk voor me ligt, de reis is de bestemming en toeval bestaat niet!

Bedankt Hinde voor dit onvergetelijke weekend en al je goede zorgen!

Lieve groet, Kim

Foto: Jeannet

1200x700 Jeannette min

Wat is het waardevol, jezelf (nog) beter te leren kennen! Fysiek en mentaal... Tijdens mijn solo pelgrimtocht van Sittard naar Maastricht werd weer bevestigd dat 'verbinding' met mens, dier en God voor mij van waarde is...zo liep ik niet alleen!

Dankbaar kijk ik terug op een onvergetelijke Hinde walk!

Jeannet

Foto: Loutje

1200x700 loutje min

Het solo-pelgrimeren heb ik ervaren als echt slow-walking! Ik was heel erg verbaasd over mijn uithoudings- en doorzetttingsvermogen op de 1e dag. Het was echt fijn, om zo alleen te zijn, om alleen mijn horizon te verleggen en door te gaan. En ik heb genoten van mijn "lef" om zovele pauzemomentjes te nemen, genietend, soms zelfs teruglopend om de view opnieuw te beleven. Dat vond ik echt heerlijk om te doen. Ik was eigenlijk helemaal niet bezig met de eindstreep, ik was echt hier en nu...

En dat kon ik doen, vanwege jouw prachtige zin: ik kom je halen als je niet meer verder kunt...die zin, dat wetende, gaf me zoveel vertrouwen, dat ik heerlijk kon lanterfanteren, genietend van al wat op m'n pad kwam.

De 2e dag had ik al besloten om alleen tot de prachtige Gerlachus kerk te wandelen en de rest van de wandeling te laten...ik wilde echt genieten van het zijn in die prachtig mooie kerk.

Ik ben dankbaar voor alle inspanningen jouwerzijds lieve Hinde en ook zo genoten van de prachtige zang en het gitaarspel van Irene!

Een fijne opzet die jij bedacht hebt, het solo pelgrimeren. En je hebt het geweldig goed georganiseerd, chapeau! Ik denk dat ik nog wel es zo met jou meewandel...!

Loutje

Foto: Jeannette

1200x500 foto Jeannette Hinde Walk min

door je te ont-doen van al je moeten, ontmoet je jezelf

Ik heb dit weekend ervaren als een prachtig kado voor mezelf. De sfeer van het klooster, het geluid van stilte, de mooie mensen om mij heen, ieder met hun eigen verhaal. En een vertrouwdheid om dit verhaal ook te delen.

De begeleiding door Hinde is erg fijn. Ze heeft alles goed georganiseerd maar geeft ook de vrijheid om van dit pad af te wijken. Het alleen wandelen heb ik ervaren als een fijne ontmoeting met mezelf.

Jeannette

Ik heb ook enorm genoten van iedereen, de wandelingen, de gesprekken, de stilte en ook het klooster. Het was echt een hele bijzondere ervaring! Nogmaals ontzettend bedankt voor alles!

Dick

Hinde Walk Velp Grave 1200x700 min

Het was een gouden weekend

Sanderijn

Ik heb een aantal mensen ’aangestoken’ met mijn Hinde Walk. Ik vind dit prachtig, want ik gun iedereen zo'n bijzondere ervaring! Veel succes en zeker tot ziens!

Irma

Foto: Aaltje

Aaltje Hinde Walk 1200x628 min

Superleuk weekend gehad tijdens de eerste Hinde Walk. Prachtige routes, schitterend weer, leuke groep en een gastvrij verblijf in het klooster.

Hartelijke groet, Aaltje

Voor je ligt het onbekende. Als je in beweging komt ontstaat de weg vanzelf.
Het was een prachtig weekend in verbondenheid

Wandelgroet, Marijke

Foto: Conny

Conny Hinde Walk 1200x628 min

Al wandelend, meanderend, 
mee met de stroom
Gedachten in mijn hoofd, 
de zon maakt me sloom
En dat ik hier mag zijn... 
Het lijkt wel een droom

Dank je wel, Hinde

Lieve groet van Conny

Heerlijk weekend in een prachtige omgeving met een mooie mix van in- en ontspanning.

Els

Hinde Walk Emmausklooster 1200x628 min

De aanpak van Hinde heb ik ervaren als creatief en verrassend. Met alle ruimte om je eigen pad te gaan tijdens het weekend. Ik kwam geïnspireerd thuis.

Andrea

Een zeer leuk weekend was het met allemaal leuke mensen en mooie ervaringen en jouw inbreng was heel bijzonder. Ik hoop zeker nog een keer mee te kunnen en ik wens je nog veel succes toe met alles wat je nog op je pad tegenkomt. En wat een leuk presentje kregen we nog mee met een lief persoonlijk kaartje van jou!

Lieve groet Miranda

Hinde Walk klooster Velp bomen 1200x628 def min

The trees are about to show us how lovely it is to let things go! Bedankt, het was een topweekend!

Groet, Mieke

Heel mooi wandel weekend beleefd tijdens de eerste Hinde Walk, mooie routes en leuke mede pelgrims om ervaringen mee uit te wisselen bij het kampvuur! Dank ook voor de gastvrije ontvangst en heerlijke maaltijden in het klooster. En natuurlijk Hinde bedankt voor je persoonlijke begeleiding!

Groeten, Coen Camino

Hinde Walk voetstapppen 1200x628 min

Voetstappen

Ochtendgebed, ontbijt
raam open
buiten komt naar binnen
herfstzonnestralen
geruis van de wind
lawaai van ganzen
verwondering, bewondering
ganzen vliegen weg
stilte
ik sta op en begin te lopen
hoor alleen mijn voetstappen
binnen komt nu naar buiten

Groet van Mark

Hinde Walk verdwalen wandelroutewijzer 1200x700 min

Het fijnste aan het weekend vond ik de afwisseling in het programma en het gevoel van alleen-zijn en toch ook samen. Overdag wandelde ik, vol in de zon, door de prachtige Brabantse natuur. En 's avonds was er ruimte voor samenzijn met de groep.

We deelden onze ervaringen onder het genot van een smaakvol diner en dat zorgde voor verdieping. Hinde gaf aanzet tot die verdieping door haar eigen persoonlijke levensverhaal met ons te delen en door poëzie. Het gaf me stof tot nadenken en bracht me inzicht. Later op de avond zaten we gezellig rondom het kampvuur en werd er gezongen onder leiding van gitaarmuziek. Dat kwam binnen! De mooie omgeving, het authentieke klooster en de serene tuin gaven het weekend éxtra glans!

Het pelgrimeren zelf heeft mij vertraging, inspiratie, nieuwe energie, verstilling, ontspanning, ruimte & rust gebracht. Het heeft me ook geleerd te vertrouwen dat ik de weg weer terugvind, ook als ik verdwaal ;-).

Alle complimenten aan Hinde, die overal aan had gedacht. Alles was tot in de puntjes verzorgd, en tegelijkertijd was er genoeg ruimte als dingen anders liepen dan verwacht. De Hinde Walk is een absolute aanrader, óók als je -net als ik (31)- wat jonger bent!

Fabienne

Hinde Walk klooster Velp 1200x628 min

Een mini reis in een weekend! Inspiratie op alle fronten, mooie ontmoetingen, mooie wandelroutes, genieten van een paar dagen voor jezelf! Absolute aanrader en nogmaals dankjewel Hinde voor jouw enthousiasme, openheid en super organisatie! Ook de gastvrijheid en fijne sfeer vanuit het Emmausklooster verdient een dikke pluim!! Ben nog steeds aan het nagenieten!

Liefs, Karen

Hinde Walk kloostergang 1200x628 min

Wat een bijzonder weekend! De omgeving, het Emmausklooster, de groep, Hinde als steun en toeverlaat, Irene met zang en gitaar, het haardvuur, de openhartige gesprekken en natuurlijk het wandelen. Zittend op een bankje aan het water met een grote rode klooster kat op mijn schoot ben ik tot veel nieuwe inzichten gekomen. Dank voor alles.

Saskia van der Haar

Foto: Ariënne

Foto Arienne Hinde Walk 1200 628 min

Donkere wolken drijven over
Schaduwen omarmen me
Emoties laaien op
Plotseling geeft de zon,
me een duwtje in de rug...

Lieve groet, Ariënne

Foto: Yvonne

1200x628 kapel Yvonne min

Het is heerlijk om in een rustgevende omgeving een paar dagen in stilte te kunnen wandelen, genieten van het landschap, loslaten wat niet langer vastgehouden hoeft te worden, achterlaten wat niet meer nodig is, gesterkt worden in nieuwe inzichten, ervaringen delen en echt samen zijn rond het haardvuur, hoofd leegmaken, nieuwe stappen zetten en na het weekend gelouterd om verdere stappen te zetten.

En super georganiseerd! Top gedaan Hinde! Nogmaals dank je wel voor dit mooie weekend op deze bijzondere plek, ik hoop je nog eens tegen te komen en in ieder geval succes met alles wat je van plan bent!!

Hartelijke wandelgroet, Yvonne

Foto: Vince

1200x700 Hinde Walk Vince Grave min

Solo wandelen, natuur, klooster, muziek, de groep mensen met een passie voor wandelen en niet te vergeten Hinde die dit weekend mogelijk heeft gemaakt, een waar cadeautje!!

Vince

Het was zeker een bijzondere ervaring. Zowel de stilte meditaties als het solo wandelen en de ontmoetingen op een bijzondere plek, hebben me veel gebracht! In de toekomst ga ik graag nog een keer met de Hinde Walk op pad.

Wilma

Foto: Lydia

Hinde Walk foto Lydia wandelpad 1200x700 min

Ik heb in één weekend nog nooit zo'n grote stap gezet naar zelfverzekerdheid en verbondenheid met mezelf en een groep. Ik heb op deze plek gevoeld hoe belangrijk je eigen leven is. Je eigen kamer, je eigen keuzes maken en hoe dicht je bij jezelf kunt komen. In de twee dagen solo wandelen heb ik super veel van de natuur geleerd. Ik liep door stiltegebieden waar zelfs geen bereik was op mijn mobiel. Niemand op mijn pad, echt helemaal alleen met mijn eigen gedachten. Heerlijk wandelend langs sloten, mooie huizen en eenzame paden.

Na een moeilijke periode kon ik weer genieten van de kleine dingen in het leven. Voor diegenen die nog twijfelen om in te schrijven, gun jezelf dit weekend. Kies voor jezelf! Ik heb een fantastisch en onvergetelijk weekend gehad!

Lydia

Foto: Margreet

Hinde Walk foto Margreet 1200x700 min

Een topweekend met wandelen, ontmoeten, bezinnen en ontvangen; met muziek en zang die je raakt; heerlijk eten en drinken en ontspannen in de tuin, stiltekapel en kerk. Dit alles onder de bezielende leiding van Hinde. Warm aanbevolen, bedankt Hinde!

Lieve pelgrimsgroet, Margreet

Foto: Jeanine

Hinde Walk foto Jeanine wandelroute 1200x700 min

Overdag met jezelf, genieten van de natuur en 's avonds bij het haardvuur de verhalen delen met leuke lieve mensen! Het was een heerlijk wandelweekend! Hinde bedankt!

Wandelgroet van Jeanine

Foto Hinde Walk pelgrimsbus pop up terras 1200x700 min

Ondanks dat het weer niet helemaal meewerkte was het een mooi weekend. Intensieve levenservaringen werden gedeeld onder begeleiding van Irene Mardi met zang en gitaar. Ze is te beluisteren op Spotify. Ik ben onder de indruk van haar muziek en beluister het vaak. Mooie wandelingen gedaan. In de drup stond Hinde onderweg met haar bus om koffie te schenken. Een welkome verrassing. Overnachten in toepasselijke locatie en prima begeleiding van Hinde. Een goede herinnering.

Wilma

Hinde Walk Maas zonsondergang 1200x700 min

Wat een mooie afsluiting van dit weekend en er waren die dag al zoveel bijzondere 'luchten en wolken' te zien geweest. Bedankt voor dit bijzondere weekend op zo'n mooie plek!

Carin

Foto: Margot

Foto Margot Hinde Walk mei 2019 1200x700 min

Een bijzondere foto van een bijzondere 'Hinde Walk'. Ik heb van iedere minuut genoten, zowel van de solo wandeltochten als van de mooie en gezellige momenten met de anderen, met dank aan Hinde die dit weekend super begeleidt. Ik had dit niet willen missen!

Margot

Foto: Anja

Anja foto Hinde Walk mei 2019 min 1200 700

Een weekend voor mezelf...niet goed wetend wat me te wachten stond! Het solo wandelen was een duidelijk onderdeel maar daarom heen was het gewoon kortom afwachten!

En het werd een weekend waarin ik op mezelf terug geworpen werd, tot inzichten kwam...maar ook in verbinding kwam te staan met alleen maar prachtige mensen. Mooie ontmoetingen, mooie ontroerende gesprekken...en niet te vergeten ook heel veel gelachen!

De verwondering om het contact, de natuur, het onthaasten, de stilte...de pakkende sfeer van het klooster....ik had het niet willen missen! Dit is wat ik mezelf vaker wil gunnen! Dus Hinde...daar ligt een uitdaging voor jou! Fantastisch concept..diepe buiging!!

Anja

1200x700 Hinde Walk Raamdal mei 2019 min

Ik heb al enkele retraites mogen meemaken, maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Het is dus niet zomaar dat ik zeg dat dit er één was met een "gouden randje". Heel dankbaar, nogmaals dank je wel Hinde!

Carla

Warm welkom en een gevoel van vrijheid. De kloosteromgeving en het wandelen geven tijd en rust om je eigen ik weer eens echt op te diepen. En door het contact met de anderen krijg je soms nieuwe inzichten. Zo'n heerlijk weekend zou elk mens zichzelf regelmatig eens moeten gunnen!

Erica

Foto: Els

Foto Els Hinde Walk mei 2019 1200x700 min

Geweldig weekend gehad in Velp (bij Grave) met de Hinde Walk. Wandelen vanuit een klooster in een prachtige omgeving. 's Avonds aankomen en ervaringen delen met een leuke groep mensen uit alle windstreken van Nederland. Regen deerde in het geheel niet!

Els

Foto: Josien

Foto Josien Hinde Walk 1200x700 min

Zomaar een momentje tijdens de Hinde Walk van mei 2019

Uit het struikgewas bij de beek
Klinkt gezang en getjilp
Melodieus en zuiver
Het laat mij stilstaan
Trakteert mij op een groots concert
Ik luister en fluister
"Bedankt nachtegaal..."
En met een glimlach loop ik
Lichtvoetig door...

Genoten van de mensen om mij heen. Genoten van de sfeer, de stilte, de wandelingen, de gesprekken, de muziek. En genoten van de spierpijn die mij nog 2 dagen lang herinnerde aan het bijzondere weekend.

Bedankt, Hinde!

Groetjes, Josien

Foto: Esther

Foto Esther Hinde Walk mei 2019 1200x700 min

ont-moeten
paarden, runderen en zwanen
met elke stap meer ruimte in mijn hoofd

Dank je wel Hinde! Ik heb genoten van de solo-wandelingen en van de ontmoetingen met dieren, maar vooral ook van de fijne en leuke momenten met de groep en met jou.

Liefs, Esther

Het was een heel bijzonder weekend. Ik heb genoten van de prachtige wandelingen, de mooie avonden en deze gezellige vrouwengroep. Op de terugweg naar huis in de auto bewust de radio niet aangezet om het "rustgevoel" wat langer vast te houden

Thea

ook zin in de Hinde Walk? lees hier meer

Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Read more
Basics
Website
Used by the website to log user session status
Accept
Decline
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Used by Google to gather statistics. We anonymize your IP-address and send data over a secured line.
Accept
Decline
Marketing
Set of techniques which have for object the commercial strategy and in particular the market study.
Facebook
Used by Facebook to distinguish and keep track of your unique users
Accept
Decline
Unknown
Unknown
Accept
Decline