Foto: Kim

1200x700 foto Kim min

'wees niet bang voor al te grote dromen

ga als je het zeker weet en als je aarzelt wacht

hoe ijdel zijn de dingen die je je hebt voorgenomen

het mooiste overkomt je, het minste is bedacht'

Freek de Jonge

Ik ben mezelf wel tegengekomen, ik heb mezelf verrast en ingezien dat ik mag leren vertrouwen op de weg, de weg die letterlijk en figuurlijk voor me ligt, de reis is de bestemming en toeval bestaat niet!

Bedankt Hinde voor dit onvergetelijke weekend en al je goede zorgen!Lieve groet, Kim

Foto: Jeannet

1200x700 Jeannette min

Wat is het waardevol, jezelf (nog) beter te leren kennen! Fysiek en mentaal... Tijdens mijn solo pelgrimtocht van Sittard naar Maastricht werd weer bevestigd dat 'verbinding' met mens, dier en God voor mij van waarde is...zo liep ik niet alleen!

Dankbaar kijk ik terug op een onvergetelijke Hinde walk!Jeannet

Foto: Loutje

1200x700 loutje min

Het solo-pelgrimeren heb ik ervaren als echt slow-walking! Ik was heel erg verbaasd over mijn uithoudings- en doorzetttingsvermogen op de 1e dag. Het was echt fijn, om zo alleen te zijn, om alleen mijn horizon te verleggen en door te gaan. En ik heb genoten van mijn "lef" om zovele pauzemomentjes te nemen, genietend, soms zelfs teruglopend om de view opnieuw te beleven. Dat vond ik echt heerlijk om te doen. Ik was eigenlijk helemaal niet bezig met de eindstreep, ik was echt hier en nu...

En dat kon ik doen, vanwege jouw prachtige zin: ik kom je halen als je niet meer verder kunt...die zin, dat wetende, gaf me zoveel vertrouwen, dat ik heerlijk kon lanterfanteren, genietend van al wat op m'n pad kwam.

De 2e dag had ik al besloten om alleen tot de prachtige Gerlachus kerk te wandelen en de rest van de wandeling te laten...ik wilde echt genieten van het zijn in die prachtig mooie kerk.

Ik ben dankbaar voor alle inspanningen jouwerzijds lieve Hinde en ook zo genoten van de prachtige zang en het gitaarspel van Irene!

Een fijne opzet die jij bedacht hebt, het solo pelgrimeren. En je hebt het geweldig goed georganiseerd, chapeau! Ik denk dat ik nog wel es zo met jou meewandel...!Loutje

Foto: Jeannette

1200x500 foto Jeannette Hinde Walk min

door je te ont-doen van al je moeten, ontmoet je jezelf

Ik heb dit weekend ervaren als een prachtig kado voor mezelf. De sfeer van het klooster, het geluid van stilte, de mooie mensen om mij heen, ieder met hun eigen verhaal. En een vertrouwdheid om dit verhaal ook te delen.

De begeleiding door Hinde is erg fijn. Ze heeft alles goed georganiseerd maar geeft ook de vrijheid om van dit pad af te wijken. Het alleen wandelen heb ik ervaren als een fijne ontmoeting met mezelf.

Jeannette

Ik heb ook enorm genoten van iedereen, de wandelingen, de gesprekken, de stilte en ook het klooster. Het was echt een hele bijzondere ervaring! Nogmaals ontzettend bedankt voor alles!

Dick

Hinde Walk Velp Grave 1200x700 min

Het was een gouden weekend!

Sanderijn

Ik heb een aantal mensen ’aangestoken’ met mijn Hinde Walk. Ik vind dit prachtig, want ik gun iedereen zo'n bijzondere ervaring! Veel succes en zeker tot ziens!

Irma

Foto: Aaltje

Aaltje Hinde Walk 1200x628 min

Superleuk weekend gehad tijdens de eerste Hinde Walk. Prachtige routes, schitterend weer, leuke groep en een gastvrij verblijf in het klooster.

Hartelijke groet, Aaltje

Voor je ligt het onbekende. Als je in beweging komt ontstaat de weg vanzelf.
Het was een prachtig weekend in verbondenheid!

Wandelgroet, Marijke

Foto: Conny

Conny Hinde Walk 1200x628 min

Al wandelend, meanderend, 
mee met de stroom
Gedachten in mijn hoofd, 
de zon maakt me sloom
En dat ik hier mag zijn... 
Het lijkt wel een droom

Dank je wel, Hinde

Lieve groet van Conny

Foto: Wilma

1200x700 Hinde Walk vlinder Wilma Kraaijenbergse plassen min

Wilma appte mij deze prachtige vlinder tijdens de eerste Hinde Walk! Ik werd verrast door haar gebaar vanaf het wandelpad ;-)Pelgrimsgroet, Hinde

Heerlijk weekend in een prachtige omgeving met een mooie mix van in- en ontspanning.

Els

Hinde Walk Emmausklooster 1200x628 min

De aanpak van Hinde heb ik ervaren als creatief en verrassend. Met alle ruimte om je eigen pad te gaan tijdens het weekend. Ik kwam geïnspireerd thuis.

Andrea

Een zeer leuk weekend was het met allemaal leuke mensen en mooie ervaringen en jouw inbreng was heel bijzonder. Ik hoop zeker nog een keer mee te kunnen en ik wens je nog veel succes toe met alles wat je nog op je pad tegenkomt. En wat een leuk presentje kregen we nog mee met een lief persoonlijk kaartje van jou!

Lieve groet Miranda

Hinde Walk klooster Velp bomen 1200x628 def min

The trees are about to show us how lovely it is to let things go! Bedankt, het was een topweekend!

Groet, Mieke

Heel mooi wandel weekend beleefd tijdens de eerste Hinde Walk, mooie routes en leuke mede pelgrims om ervaringen mee uit te wisselen bij het kampvuur! Dank ook voor de gastvrije ontvangst en heerlijke maaltijden in het klooster. En natuurlijk Hinde bedankt voor je persoonlijke begeleiding!

Groeten, Coen Camino

Hinde Walk voetstapppen 1200x628 min

Voetstappen

Ochtendgebed, ontbijt
raam open
buiten komt naar binnen
herfstzonnestralen
geruis van de wind
lawaai van ganzen
verwondering, bewondering
ganzen vliegen weg
stilte
ik sta op en begin te lopen
hoor alleen mijn voetstappen
binnen komt nu naar buitenGroet van Mark

Hinde Walk verdwalen wandelroutewijzer 1200x700 min

Het fijnste aan het weekend vond ik de afwisseling in het programma en het gevoel van alleen-zijn en toch ook samen. Overdag wandelde ik, vol in de zon, door de prachtige Brabantse natuur. En 's avonds was er ruimte voor samenzijn met de groep.

We deelden onze ervaringen onder het genot van een smaakvol diner en dat zorgde voor verdieping. Hinde gaf aanzet tot die verdieping door haar eigen persoonlijke levensverhaal met ons te delen en door poëzie. Het gaf me stof tot nadenken en bracht me inzicht. Later op de avond zaten we gezellig rondom het kampvuur en werd er gezongen onder leiding van gitaarmuziek. Dat kwam binnen! De mooie omgeving, het authentieke klooster en de serene tuin gaven het weekend éxtra glans!

Het pelgrimeren zelf heeft mij vertraging, inspiratie, nieuwe energie, verstilling, ontspanning, ruimte & rust gebracht. Het heeft me ook geleerd te vertrouwen dat ik de weg weer terugvind, ook als ik verdwaal ?.

Alle complimenten aan Hinde, die overal aan had gedacht. Alles was tot in de puntjes verzorgd, en tegelijkertijd was er genoeg ruimte als dingen anders liepen dan verwacht. De Hinde Walk is een absolute aanrader, óók als je -net als ik (31)- wat jonger bent!

Fabienne

Hinde Walk klooster Velp 1200x628 min

Een mini reis in een weekend! Inspiratie op alle fronten, mooie ontmoetingen, mooie wandelroutes, genieten van een paar dagen voor jezelf! Absolute aanrader en nogmaals dankjewel Hinde voor jouw enthousiasme, openheid en super organisatie! Ook de gastvrijheid en fijne sfeer vanuit het Emmausklooster verdient een dikke pluim!! Ben nog steeds aan het nagenieten!Liefs, Karen

Hinde Walk kloostergang 1200x628 min

Wat een bijzonder weekend! De omgeving, het Emmausklooster, de groep, Hinde als steun en toeverlaat, Irene met zang en gitaar, het haardvuur, de openhartige gesprekken en natuurlijk het wandelen. Zittend op een bankje aan het water met een grote rode klooster kat op mijn schoot ben ik tot veel nieuwe inzichten gekomen. Dank voor alles.Saskia van der Haar

Foto: Ariënne

Foto Arienne Hinde Walk 1200 628 min

Donkere wolken drijven over
Schaduwen omarmen me
Emoties laaien op
Plotseling geeft de zon,
me een duwtje in de rug...

Lieve groet, Ariënne

Foto: Yvonne

1200x628 kapel Yvonne min

Het is heerlijk om in een rustgevende omgeving een paar dagen in stilte te kunnen wandelen, genieten van het landschap, loslaten wat niet langer vastgehouden hoeft te worden, achterlaten wat niet meer nodig is, gesterkt worden in nieuwe inzichten, ervaringen delen en echt samen zijn rond het haardvuur, hoofd leegmaken, nieuwe stappen zetten en na het weekend gelouterd om verdere stappen te zetten.

En super georganiseerd! Top gedaan Hinde! Nogmaals dank je wel voor dit mooie weekend op deze bijzondere plek, ik hoop je nog eens tegen te komen en in ieder geval succes met alles wat je van plan bent!!Hartelijke wandelgroet, Yvonne

Foto: Vince

1200x700 Hinde Walk Vince Grave min

Solo wandelen, natuur, klooster, muziek, de groep mensen met een passie voor wandelen en niet te vergeten Hinde die dit weekend mogelijk heeft gemaakt, een waar cadeautje!!Vince

Het was zeker een bijzondere ervaring. Zowel de stilte meditaties als het solo wandelen en de ontmoetingen op een bijzondere plek, hebben me veel gebracht! In de toekomst ga ik graag nog een keer met de Hinde Walk op pad.Wilma

Foto: Lydia

Hinde Walk foto Lydia wandelpad 1200x700 min

Ik heb in één weekend nog nooit zo'n grote stap gezet naar zelfverzekerdheid en verbondenheid met mezelf en een groep. Ik heb op deze plek gevoeld hoe belangrijk je eigen leven is. Je eigen kamer, je eigen keuzes maken en hoe dicht je bij jezelf kunt komen. In de twee dagen solo wandelen heb ik super veel van de natuur geleerd. Ik liep door stiltegebieden waar zelfs geen bereik was op mijn mobiel. Niemand op mijn pad, echt helemaal alleen met mijn eigen gedachten. Heerlijk wandelend langs sloten, mooie huizen en eenzame paden.

Na een moeilijke periode kon ik weer genieten van de kleine dingen in het leven. Voor diegenen die nog twijfelen om in te schrijven, gun jezelf dit weekend. Kies voor jezelf! Ik heb een fantastisch en onvergetelijk weekend gehad!Lydia

Foto: Margreet

Hinde Walk foto Margreet 1200x700 min

Een topweekend met wandelen, ontmoeten, bezinnen en ontvangen; met muziek en zang die je raakt; heerlijk eten en drinken en ontspannen in de tuin, stiltekapel en kerk. Dit alles onder de bezielende leiding van Hinde. Warm aanbevolen, bedankt Hinde!Lieve pelgrimsgroet, Margreet

Foto: Jeanine

Hinde Walk foto Jeanine wandelroute 1200x700 min

Overdag met jezelf, genieten van de natuur en 's avonds bij het haardvuur de verhalen delen met leuke lieve mensen! Het was een heerlijk wandelweekend! Hinde bedankt!Wandelgroet van Jeanine

Foto Hinde Walk pelgrimsbus pop up terras 1200x700 min

Ondanks dat het weer niet helemaal meewerkte was het een mooi weekend. Intensieve levenservaringen werden gedeeld onder begeleiding van Irene Mardi met zang en gitaar. Ze is te beluisteren op Spotify. Ik ben onder de indruk van haar muziek en beluister het vaak. Mooie wandelingen gedaan. In de drup stond Hinde onderweg met haar bus om koffie te schenken. Een welkome verrassing. Overnachten in toepasselijke locatie en prima begeleiding van Hinde. Een goede herinnering.Wilma

Hinde Walk Maas zonsondergang 1200x700 min

Wat een mooie afsluiting van dit weekend en er waren die dag al zoveel bijzondere 'luchten en wolken' te zien geweest. Bedankt voor dit bijzondere weekend op zo'n mooie plek!Carin

Foto: Margot

Foto Margot Hinde Walk mei 2019 1200x700 min

Een bijzondere foto van een bijzondere 'Hinde Walk'. Ik heb van iedere minuut genoten, zowel van de solo wandeltochten als van de mooie en gezellige momenten met de anderen, met dank aan Hinde die dit weekend super begeleidt. Ik had dit niet willen missen!

Margot

Foto: Anja

Anja foto Hinde Walk mei 2019 min 1200 700

Een weekend voor mezelf...niet goed wetend wat me te wachten stond! Het solo wandelen was een duidelijk onderdeel maar daarom heen was het gewoon kortom afwachten!

En het werd een weekend waarin ik op mezelf terug geworpen werd, tot inzichten kwam...maar ook in verbinding kwam te staan met alleen maar prachtige mensen. Mooie ontmoetingen, mooie ontroerende gesprekken...en niet te vergeten ook heel veel gelachen!

De verwondering om het contact, de natuur, het onthaasten, de stilte...de pakkende sfeer van het klooster....ik had het niet willen missen! Dit is wat ik mezelf vaker wil gunnen! Dus Hinde...daar ligt een uitdaging voor jou! Fantastisch concept..diepe buiging!!Anja

1200x700 Hinde Walk Raamdal mei 2019 min

Ik heb al enkele retraites mogen meemaken, maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Het is dus niet zomaar dat ik zeg dat dit er één was met een "gouden randje". Heel dankbaar, nogmaals dank je wel Hinde!

Carla

Warm welkom en een gevoel van vrijheid. De kloosteromgeving en het wandelen geven tijd en rust om je eigen ik weer eens echt op te diepen. En door het contact met de anderen krijg je soms nieuwe inzichten. Zo'n heerlijk weekend zou elk mens zichzelf regelmatig eens moeten gunnen!

Erica

Foto: Els

Foto Els Hinde Walk mei 2019 1200x700 min

Geweldig weekend gehad in Velp (bij Grave) met de Hinde Walk. Wandelen vanuit een klooster in een prachtige omgeving. 's Avonds aankomen en ervaringen delen met een leuke groep mensen uit alle windstreken van Nederland. Regen deerde in het geheel niet!

Els

Foto: Josien

Foto Josien Hinde Walk 1200x700 min

Zomaar een momentje tijdens de Hinde Walk van mei 2019

Uit het struikgewas bij de beek
Klinkt gezang en getjilp
Melodieus en zuiver
Het laat mij stilstaan
Trakteert mij op een groots concert
Ik luister en fluister
"Bedankt nachtegaal..."
En met een glimlach loop ik
Lichtvoetig door...

Genoten van de mensen om mij heen. Genoten van de sfeer, de stilte, de wandelingen, de gesprekken, de muziek. En genoten van de spierpijn die mij nog 2 dagen lang herinnerde aan het bijzondere weekend.

Bedankt, Hinde!Groetjes, Josien

Foto: Esther

Foto Esther Hinde Walk mei 2019 1200x700 min

ont-moeten
paarden, runderen en zwanen
met elke stap meer ruimte in mijn hoofd

Dank je wel Hinde! Ik heb genoten van de solo-wandelingen en van de ontmoetingen met dieren, maar vooral ook van de fijne en leuke momenten met de groep en met jou.Liefs, Esther

Het was een heel bijzonder weekend. Ik heb genoten van de prachtige wandelingen, de mooie avonden en deze gezellige vrouwengroep. Op de terugweg naar huis in de auto bewust de radio niet aangezet om het "rustgevoel" wat langer vast te houden.

Thea

ook zin in de Hinde Walk? lees hier meer