Datum: vr 21 - zo 23 mei 2021
Afstand: diverse routes tussen 20-30 km
Prijs: € 279,- (incl. bagagevervoer)

wandel solo van klooster naar klooster

Een bijzondere route waarbij de twee kloosters op musea lijken. Je wandelt door het gevarieerde landschap van het Land van Cuijk, de streek van het ‘Goei Leven’ waar je geniet van de Brabantse gastvrijheid! Onderweg tref je onder meer grensverleggende, 'baanbrekende' kunst van kapellenbaan mbt stilte en bezinning. Daarna steek je de beroemde Maas over om je vervolgens te verwonderen over Noord-Limburg in het Nationaal Park De Maasduinen. Eén van de drie Nationale Parken in Limburg met opwaaiend stuifzand en helderblauw water!

 

 

wandel solo met (dag)rugzak


Wandel je meestal in gezelschap en ben je ook nieuwsgierig naar het solo wandelen vanuit verbondenheid?

Wil je graag jouw hoofd leeg maken en tot rust komen? Lijkt het je daarnaast fijn om in jouw eigen tempo te lopen en stilte te ervaren, zodat je maximaal kunt genieten van de natuur om je heen?

Wellicht verlang je ernaar om meer jouw eigen stem te horen en meer innerlijke vrijheid te ervaren.

Mogelijk wil je op jouw moment een heerlijke koffiestop kunnen inlassen en tijd nemen om onderweg te ontmoeten en verrast te worden.

 

deel jouw ervaring met gelijkgestemden


Wat er ook bij je past, je wilt het solo wandelen op jouw manier kunnen beleven met ruimte voor eigen inzichten onderweg.

Tegelijk vind je het ook leuk en inspirerend om jouw ervaringen te delen met anderen.

In deze Hinde Walk wandel je met (dag)rugzak van klooster naar klooster. ’s Avonds ontmoet je gelijkgestemde wandelaars en pelgrims in het klooster om te delen en je te verbinden. Dit doen we in de vorm van een leuk programma met Singer and Songwriter Irene Mardi tijdens het kampvuur of rondom de warme houtkachel!

 

programma Hinde Walk


Je arriveert vrijdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur in het sfeervolle Emmausklooster in Velp. Het programma begint om 17.00 uur.

Na een heerlijke avond rondom het vuur met zang en gitaar vertrek je zaterdagochtend op jouw zelf gekozen tijdstip vanuit de kloosterherberg. Je wandelt met een (dag)rugzak en krijgt een lunchpakket mee voor onderweg.

Je wandelt door het prachtige Raamdal, een stiltegebied en via de Tongelaar naar Boxmeer. Ook is het mogelijk om via het klooster van Sint Agatha te lopen. Er zijn meerdere routes mogelijk tussen 20 en 30 km.

Onderweg passeer je kunstwerken van gerenommeerde artistieke grensverleggers die met het thema ‘stilte en bezinning’ aan de slag zijn gegaan.

In Boxmeer overnacht je in een eveneens prachtig klooster van de Karmelieten en Karmelietessen.'s Avonds ontmoet je hier de andere pelgrims opnieuw in een leuk programma waarin je jouw ervaringen kunt delen van die dag.

Zondag wandel je de Maas over via een pont. Daarna beland je in het prachtige Nationaal Park de Maasduinen met bos, heide, stuifzanden en helderblauwe meren.

Je eindigt jouw pelgrimstocht middenin het Nationaal Park waar we van 16.00 tot 17.00 uur gezamenlijk afsluiten met heerlijke soep en brood. (diverse routes tussen 18 en 25 km)

Vanuit het Nationaal Park de Maasduinen brengt de pelgrimsbus je naar het CS van Boxmeer of terug naar het klooster in Velp (wanneer jouw auto daar staat) voor vertrek richting huis.

meld je aan voor deze Hinde Walk

 

extra's


Als extra heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan de stilte meditatie in de kapel van het Emmausklooster en de (gebeds)diensten van de Karmelieten in Boxmeer (optioneel).

In geval van een blessure of andere nood onderweg kun je tijdens jouw pelgrimstocht altijd een beroep doen op de blauwe pelgrimsbus van de Hinde Walk (bagagevervoer is mogelijk en inclusief).

 

kloosters en weekenden


De eerste nacht verblijven we in het sfeervolle en eeuwenoude Emmausklooster in Velp vlakbij Grave in Noord-Brabant. Het klooster beschikt over een modern bijgebouw met eenpersoonskamers inclusief wastafel, lakenpakket en handdoeken. De douches en toiletten bevinden zich op de gang. 

De tweede nacht verblijven we in het prachtige klooster van de Karmelieten in Boxmeer (zie foto). Het klooster beschikt over eenpersoonskamers inclusief wastafel, lakenpakket en handdoeken. De douches en toiletten bevinden zich op de gang. 

DATA EN TIJDEN:
   
   vr 21 mei - zo 23 mei 2021, vol, aanmelden reservelijst
max 12 personen

Start vrijdag 17.00 uur; Vertrek zondag 17.00 uur 

In de Hinde Walk versterk je jouw natuurlijke immuunsysteem. Je bent vrij en kunt deelnemen zonder testbewijzen en vaccinaties.

 

jouw bijdrage


De prijs is € 279,- per persoon.

Dit bedrag omvat het totale programma (met gitariste), uitgezette wandelroutes, stiltemeditatie en verblijf op basis van twee overnachtingen met ontbijt (inclusief lakenpakket en badhanddoeken), twee keer een lunchpakket voor onderweg en twee keer een kloostermaaltijd in de prachtige refter. Op zondag sluiten we af met soep en brood.

Daarnaast is het transport met de pelgrimsbus vanaf het eindpunt en bagagevervoer inclusief.

 

wanneer is deze Hinde Walk iets voor jou?


je hebt een goede basisconditie en wandelt graag met een (dag)rugzak

je wandelt meestal in gezelschap en bent nieuwsgierig naar het solo wandelen

je zit geregeld vast in eigen structuren en patronen en wilt graag meer persoonlijke vrijheid ervaren

je wilt leren meer jouw eigen stem te horen zonder afleidingen

je wilt graag meer verrassingen beleven op jouw wandelpad

je verlangt naar rust, stilte en ont-moeten en jezelf verbinden met gelijkgestemde wandelaars en pelgrims

je overweegt een lange pelgrimstocht te lopen en wilt eerst leren pelgrimeren in een kleine en veilige setting

Herken je jezelf in één of meer van bovengenoemde omschrijvingen?

Dan is deze Hinde Walk de pelgrimstocht voor jou om te ontmoeten, te verbinden, te onthaasten, te vertragen, te bezinnen, los te laten, te reflecteren en vooral om te genieten!


meld je aan voor deze Hinde Walk