Datum: vr 15 - zo 17 okt in 2021
Afstand: 24 km + 22 km
Prijs: € 279,- (incl. bagagevervoer)

wandel solo van klooster naar herberg

Een prachtige pelgrimsroute langs kapellen, kruisen en kerken. Je wandelt door de mooie Limburgse heuvels over oude pelgrimspaden. Je overnacht  bij de gepassioneerde zusters van de Kollenberg en in een gezellige, bruisende herberg. Als hoogtepunt de romantische pelgrimskerk Sint-Gerlach, vanouds bekend als pelgrimsoord en gelegen op de route naar Santiago de Compostela.

 

 

wandel solo met (dag)rugzak


Wandel je meestal in gezelschap en ben je ook nieuwsgierig naar het solo wandelen vanuit verbondenheid?

Wil je graag jouw hoofd leeg maken en tot rust komen? Misschien wil je in jouw eigen tempo lopen en stilte ervaren, zodat je maximaal kunt genieten van de natuur om je heen.

Wellicht verlang je er ook naar om meer jouw eigen stem te horen en meer innerlijke vrijheid te ervaren.

Mogelijk wil je op jouw moment een heerlijke koffiestop kunnen inlassen en tijd nemen om onderweg te ontmoeten en verrast te worden.

 

deel jouw ervaring met gelijkgestemden


Wat er ook bij je past, je wilt het solo wandelen op jouw manier kunnen beleven met ruimte voor eigen inzichten onderweg.

Tegelijk vind je het ook leuk en inspirerend om jouw ervaringen te delen met anderen.

In deze Hinde Walk wandel je met (dag)rugzak van klooster naar herberg. ’s Avonds ontmoet je gelijkgestemde wandelaars en pelgrims in het klooster om te delen en je te verbinden. Dit doen we in de vorm van een leuk programma met Singer and Songwriter Irene Mardi tijdens het kampvuur!

 

programma Hinde Walk


Je arriveert vrijdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.45 uur bij de Zusters van de Kollenberg. Het programma begint om 16.45 uur.

Na een heerlijke avond rondom het kampvuur met zang en gitaar vertrek je zaterdagochtend op jouw zelf gekozen tijdstip vanuit het klooster. Je wandelt met een (dag)rugzak en krijgt een lunchpakket mee voor onderweg.

Je wandelt direct de Kollenberg op langs zeven prachtige kapellen. Daarna duik je de Limburgse heuvels in en volg je een mooie route over oude pelgrimspaden naar Berg en Terblijt (ca. 24 km).

Je eindigt de eerste dag in de gezellige, bruisende herberg De Geulhemermolen. Onderweg loop je langs de romantische en sfeervolle pelgrimskerk Sint-Gerlach, vanouds bekend als pelgrimsoord en gelegen op de route naar Santiago de Compostela naast het voormalig Norbertinessenklooster. Je hebt alle tijd om deze prachtige kerk te bezichtigen. Je slaapt in De Geulhemermolen, waar je de echte Limburgse sfeer en gastvrijheid proeft. 's Avonds ontmoet je hier de andere pelgrims opnieuw in een leuk programma waarin je jouw ervaringen kunt delen van die dag.

Zondag wandel je langs de mooie Geul richting Valkenburg. Daarna loop je verder door het glooiende landschap in het Gerendal. Onderweg passeer je een schaapskooi en loop je via Gulpen over prachtige wandelpaden.

Je eindigt jouw pelgrimstocht in de knusse plaats Schin op Geul waar we van 16.00 tot 17.00 uur gezamenlijk afsluiten met heerlijke soep en brood (ca. 22 km).

Vanuit Schin op Geul stap je op de trein richting Maastricht of Sittard voor vertrek richting huis.

meld je aan voor deze Hinde Walk en kies jouw weekend

 

extra's


Als extra ontvang je tijdens jouw pelgrimstocht Limburgervlaai met koffie!

Tijdens het weekend verzorg ik de stiltemeditaties in de kapel. Je ervaart hierin direct rust en ruimte zodat je los komt van het drukke leven. Ook heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan de vespers en meditatie van de zusters van Sittard en de zondagochtenddienst in de St. Gerlachuskerk.

In geval van een blessure of andere nood onderweg kun je altijd een beroep doen op de blauwe pelgrimsbus van de Hinde Walk (bagagevervoer is inclusief).

 

kloosterherbergen en weekenden


De eerste nacht verblijven we bij de Zusters van de Kollenberg in het bezinningshuis Regina Carmeli. Het klooster beschikt over eenpersoonskamers inclusief wastafel, douche, toilet, lakenpakket, dekbedden en handdoeken.

De tweede nacht verblijven we in de herberg De Geulhemermolen aan de voet van de Geulhemmerberg. Je slaapt op een eenpersoonskamer inclusief wastafel, heerlijk opgemaakte bedden en handdoeken. De douches bevinden zich op de gang. (foto: pelgrimskerk Sint-Gerlach).

DATA EN TIJDEN:
Vr 15 - Zo 17 okt 2021, nog 3 plaatsen vrij
  max 10 personen

   Start vrijdag 16.45 uur; Vertrek zondag 17.00 uur 


 

jouw bijdrage


De prijs is € 279,- per persoon.

Dit bedrag omvat het totale programma met gitariste, uitgezette wandelroutes, stiltemeditatie en verblijf op basis van twee overnachtingen met ontbijt, twee keer een lunchpakket voor onderweg en twee keer een warme maaltijd. Als extra Limburger vlaai met koffie! Op zondag sluiten we af met soep en brood.

Daarnaast is bagagevervoer en transport op de route inclusief.

 

wanneer is deze Hinde Walk iets voor jou?


je hebt een goede basisconditie en wandelt graag met een (dag)rugzak

je wandelt meestal in gezelschap en bent nieuwsgierig naar het solo wandelen

je zit geregeld vast in eigen structuren en patronen en wilt graag meer persoonlijke vrijheid ervaren

je wilt leren meer jouw eigen stem te horen zonder afleidingen

je wilt graag meer verrassingen beleven op jouw wandelpad

je verlangt naar rust, stilte en ont-moeten en jezelf verbinden met gelijkgestemde wandelaars en pelgrims

je overweegt een lange pelgrimstocht te lopen en wilt eerst leren pelgrimeren in een kleine en veilige setting

Herken je jezelf in één of meer van bovengenoemde omschrijvingen?

Dan is deze Hinde Walk de pelgrimstocht voor jou om te ontmoeten, te verbinden, te onthaasten, te vertragen, te bezinnen, los te laten, te reflecteren en vooral om te genieten!


meld je aan voor deze Hinde Walk en kies jouw weekend