Datum: vrijdag 20 - zondag 22 sept 2019 (vol geboekt)
Datum: vrijdag 18 - zondag 20 okt 2019 (vol geboekt)
Afstand: 22 km + 20 km
Prijs: € 279,- (incl. bagagevervoer)

wandel solo als een pelgrim van klooster naar klooster

Een prachtige pelgrimsroute langs kapellen, kruisen en kerken. Je wandelt door de mooie Limburgse heuvels over oude pelgrimspaden. Onderweg overnacht je bij de gepassioneerde zusters van de Kollenberg en van Valkenburg. Als hoogtepunt de romantische pelgrimskerk Sint-Gerlach, vanouds bekend als pelgrimsoord en gelegen op de route naar Santiago de Compostella.

 

 

wandel solo met (dag)rugzak


Wandel je meestal in gezelschap en ben je ook nieuwsgierig naar het solo wandelen?

Wil je graag jouw hoofd leeg maken en tot rust komen? Lijkt het je daarnaast fijn om in jouw eigen tempo te lopen en stilte te ervaren, zodat je maximaal kunt genieten van de natuur om je heen?

Mogelijk wil je op jouw moment een heerlijke koffiestop kunnen inlassen en tijd nemen om onderweg te ontmoeten en verrast te worden.

Lijkt het je ook leuk om van plek naar plek te pelgrimeren met een (dag)rugzak?

 

deel jouw ervaring met gelijkgestemde pelgrims


Wat er ook bij je past, je wilt het wandelen op jouw manier kunnen beleven met ruimte voor eigen inzichten onderweg.

Tegelijk vind je het ook leuk en inspirerend om jouw ervaringen te delen met anderen.

In deze Hinde Walk wandel je met (dag)rugzak van klooster naar klooster. ’s Avonds ontmoet je gelijkgestemde wandelaars en pelgrims in het klooster om te delen en je te verbinden. Dit doen we in de vorm van een leuk programma met Singer and Songwriter Irene Mardi tijdens het kampvuur of rondom de warme houtkachel!

 

programma pelgrimstocht


Je arriveert vrijdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.45 uur bij de Zusters van de Kollenberg. Het programma begint om 16.45 uur.

Na een heerlijke avond rondom het kampvuur met zang en gitaar vertrek je zaterdagochtend op jouw zelf gekozen tijdstip vanuit het klooster. Je wandelt met een (dag)rugzak en krijgt een lunchpakket mee voor onderweg.

Je wandelt direct de Kollenberg op langs zeven prachtige kapellen. Daarna duik je de Limburgse heuvels in en volg je een mooie route over oude pelgrimspaden naar Valkenburg (ca. 22 km).

Langs de weg naar Schin op Geul worden we gastvrij ontvangen door de Zusters van Valkenburg. 's Avonds ontmoet je hier de andere pelgrims opnieuw in een leuk programma waarin je jouw ervaringen kunt delen van die dag.

Zondag wandel je naar de romantische en sfeervolle pelgrimskerk Sint-Gerlach, vanouds bekend als pelgrimsoord en gelegen op de route naar Santiago de Compostella. Daarna loop je verder door het glooiende landschap van Limburg.

Je eindigt jouw pelgrimstocht in de knusse plaats Scheulder waar we van 16.00 tot 17.00 uur gezamenlijk afsluiten met heerlijke soep en roggebrood (ca. 17-20 km).

Vanuit Scheulder brengt de pelgrimsbus je naar een station in Maastricht of weer terug naar jouw auto bij het klooster in Sittard voor vertrek richting huis.

meld je aan voor deze Hinde Walk en kies jouw weekend

 

extra's


Als extra ontvang je tijdens jouw pelgrimstocht Limburgervlaai met koffie!

Daarnaast heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan de vespers en meditatie in de kapel van de zusters van Sittard en is er de optie om de gebedsdiensten van de zusters van Valkenburg bij te wonen vanuit de gastenkapel (optioneel).

In geval van een blessure of andere nood onderweg kun je altijd een beroep doen op de blauwe pelgrimsbus van de Hinde Walk (bagagevervoer is mogelijk).

 

kloosters en weekenden


De eerste nacht verblijven we bij de Zusters van de Kollenberg in het bezinningshuis Regina Carmeli. Het klooster beschikt over eenpersoonskamers inclusief wastafel, douche, toilet, lakenpakket en handdoeken.

De tweede nacht verblijven we bij de Zusters van Valkenburg in het gastenhuis. Het klooster beschikt over eenpersoonskamers en tweepersoonskamers inclusief wastafel, douche en toilet, lakenpakket en handdoeken (foto: pelgrimskerk Sint-Gerlach)

DATA EN TIJDEN:
Vrijdag 20 - Zondag 22 sept 2019, vol geboekt
6 - 8 personen

Vrijdag 18 - Zondag 20 okt 2019, vol geboekt
6 - 8 personen

   Start vrijdag 16.45 uur; Vertrek zondag 17.00 uur 

 

jouw bijdrage


De prijs is € 279,- per persoon.

Dit bedrag omvat het avondprogramma, wandelroutes en verblijf op basis van twee overnachtingen met ontbijt (inclusief lakenpakket en badhanddoeken), twee keer een lunchpakket voor onderweg en twee keer een kloostermaaltijd. Als extra Limburger vlaai met koffie! Op zondag sluiten we af met soep en roggebrood.

Daarnaast is het transport met de pelgrimsbus vanaf het eindpunt naar Maastricht of Sittard en bagagevervoer inclusief.

 

wanneer is deze Hinde Walk iets voor jou?


je hebt een goede conditie en wandelt graag met een (dag)rugzak

je wandelt meestal in gezelschap en bent nieuwsgierig naar het solo wandelen

je overweegt een lange pelgrimstocht te lopen en wilt eerst leren pelgrimeren in een kleine en veilige setting

je zit geregeld vast in eigen structuren en patronen en wilt graag meer persoonlijke vrijheid ervaren

je wilt leren meer jouw eigen stem te horen zonder afleidingen

je wilt graag meer verrassingen beleven op jouw wandelpad

je verlangt naar rust, stilte en ont-moeten en jezelf verbinden met gelijkgestemde wandelaars en pelgrims

Herken je jezelf in één of meer van bovengenoemde omschrijvingen?

Dan is deze Hinde Walk de pelgrimstocht voor jou om te ontmoeten, te verbinden, te onthaasten, te vertragen, te bezinnen, los te laten, te reflecteren en vooral om te genieten!


meld je aan voor deze Hinde Walk en kies jouw weekend